ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ IVECO
IVECO Natural Power
NATURAL POWER

Η IVECO ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ. ΕΣΕΙΣ?

Στον τομέα των ελαφρών, μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, η τεχνολογία φυσικού αερίου προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων εναλλακτικών οχημάτων. Δουλεύει. Χάρη στην εντατική ανάπτυξη από το 1996, τα οχήματα IVECO με αέριο αποδεικνύουν τις επιδόσεις τους όσον αφορά την αξιοπιστία, τη δέσμευση για το περιβάλλον και την απόδοση της επένδυσης εδώ και δεκαετίες, τόσο σε δημοτική χρήση, περιφερειακά δρομολόγια όσο και σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ

Η IVECO παρέχει επίσης ένα δίκτυο εξυπηρέτησης με εξειδικευμένους στο φυσικό αέριο σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να σας υποστηρίζουν ανά πάσα στιγμή. Είτε χρειάζεστε ένα φορτηγό van για υπεραστική χρήση, είτε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μεσαίου βάρους για τη μεταφορά δομικών υλικών, είτε ένα βαρύ αρθρωτό φορτηγό για διεθνείς μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Επωφεληθείτε από την εξελιγμένη τεχνολογία που λειτουργεί στιβαρά και αξιόπιστα. Όλα αυτά χάρη στη συνεχή δέσμευσή μας, την έρευνα και την ανάπτυξη σε βιώσιμες μεταφορές.

Φυσικό Αέριο και Βιομεθάνιο

Βιωσιμότητα

Καλό για σένα. Καλό
για το περιβάλλον:
Φυσικό αέριο και βιο-
μεθάνιο
​​​​​​​​​​​​

Η κινητήρια δύναμή μας πίσω από την ανάπτυξη της τεχνολογίας αερίου, ήταν πάντα η περιβαλλοντική ισορροπία του Φυσικού Αερίου και του Βιομεθανίου: Έως και 99% χαμηλότερα σωματίδια και έως και 95% χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά τη χρήση βιομεθανίου, είναι σοβαρά επιχειρήματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υγραέριο (LPG)​, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, δεν παίζει κανένα ρόλο στα οχήματά μας, με φυσικό αέριο: το υγραέριο είναι απόβλητο από την παραγωγή πετρελαίου και τα διυλιστήρια και οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερες εκπομπές CO2 από καύσιμα – φυσικό αέριο και βιομεθάνιο.

Το φυσικό αέριο, γνωστό και ως μεθάνιο, είναι ένα ορυκτό καύσιμο όπως η βενζίνη και το diesel, αλλά καίγεται με πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο. Η εξάτμιση εκπέμπει κυρίως ατμό – διοξείδια του θείου και σωματίδια αιθάλης δεν εκπέμπονται σχεδόν καθόλου. Οι εκπομπές CO2, οξειδίων του αζώτου και μονοξειδίου του άνθρακα είναι σημαντικά χαμηλότερες από εκείνες των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Το φυσικό αέριο είναι μη τοξικό και άοσμο. Με το βιομεθάνιο να προστίθεται όλο και περισσότερο στο φυσικό αέριο, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις βελτιώνονται συνεχώς.​

Το βιοαέριο, όπως επίσης και το βιομεθάνιο, αντιστοιχούν στη χημική σύσταση του φυσικού αερίου, αλλά δεν είναι ορυκτής προέλευσης. Το βιοαέριο λαμβάνεται από τα φυτά και, κατά την καύση, μόνο το CO2 που απορρόφησαν τα φυτά κατά την ανάπτυξή τους επιστρέφει στην ατμόσφαιρα – αυτό μειώνει το αποτύπωμα CO2 έως και 95% σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Ολοένα και λιγότερα φυτά καλλιεργούνται ειδικά για παραγωγή βιοαερίου, επειδή το αέριο μπορεί να ληφθεί και από φυτικά απόβλητα που πρέπει ούτως ή άλλως να απορριφθούν.

 

Τεχνικές
προδιαγραφές

Η διαφορά
μεταξύ CNG και
LNG

Το φυσικό αέριο και το βιομεθάνιο είναι διαθέσιμα στα πρατήρια καυσίμων σε δύο διαφορετικές μορφές, και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους: CNG και LNG. Για να διασφαλίσουμε ότι βρίσκετε τη βέλτιστη λύση για κάθε εργασία μεταφοράς όσον αφορά την προμήθεια και την εμβέλεια, σας προσφέρουμε ιδέες δεξαμενών CNG και LNG για τα οχήματά μας – και κατόπιν αιτήματος, ακόμη και τον συνδυασμό δεξαμενών CNG και LNG.

Το CNG σημαίνει Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο: Το συμπιεσμένο μεθάνιο αποθηκεύεται σε αέρια μορφή στα περίπου 200 bar και επομένως μετράται σε kg. 1 κιλό CNG αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 λίτρα diesel.

LNG σημαίνει Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και αναφέρεται σε Φυσικό Αέριο και Βιο-Μεθάνιο που υγροποιείται με ισχυρή συμπίεση ή ψύξη στους -161 έως -164°C. Ως αποτέλεσμα, απαιτεί μόνο το ένα εξακόσιοστο του όγκου αερίου μεθανίου στη δεξαμενή, επιτρέποντας έτσι αυτονομία έως και 1.600 km. Αυτό είναι καλό, διότι το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων LNG αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Αυτό προσφέρει ένα πλεονέκτημα. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη επεκτείνεται γρήγορα. Συνολικά, το δίκτυο σήμερα καλύπτει τις κύριες ευρωπαϊκές εμπορευματικές διαδρομές με πάνω από 300 σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων φορτηγών και μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να ξεπεράσει τους 400. Ως εκ τούτου, τα σύγχρονα συστήματα τηλεματικής IVECO λαμβάνουν υπόψη το δίκτυο τροφοδοσίας καυσίμου και πρατηρίων καυσίμων κατά τον σχεδιασμό της διαδρομής και έτσι διασφαλίζεται ότι η παροχή του σωστού αερίου είναι πάντα εγγυημένη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρακαλούμε δώστε μας τα στοιχεία σας παρακάτω για να μάθετε περισσότερα. Ένας από τους ειδικούς μας θα έρθει σύντομα σε επαφή μαζί σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
Επεξεργασία των Δεδομένων μου από την Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, σε έντυπη μορφή, με χρήση αυτοματοποιημένων ή ηλεκτρονικών μέσων, + συμπεριλαμβανομένου ταχυδρομείου ή e-mail, τηλεφώνου (π.χ. αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις, SMS, MMS, φαξ) και οποιουδήποτε άλλου μέσου (π.χ. ιστότοποι, εφαρμογές για κινητές συσκευές), για τον σκοπό της αποστολής ανακοινώσεων εμπορικού χαρακτήρα, καθώς και διαφημίσεων σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες:

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΑ ΜΕΡΗ
Η διαβίβαση των Δεδομένων μου στις θυγατρικές και συνεργαζόμενες με την εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ+ εταιρείες του Ομίλου CNH Industrial καθώς και στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και διανομείς και επεξεργασία από αυτούς με σκοπό την αποστολή ανακοινώσεων εμπορικού χαρακτήρα καθώς και τη διαφήμιση σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ή την πραγματοποίηση έρευνας αγοράς
Υποχρεωτικά πεδία (*)