ΙΣΤΟΡΙΑ
Πληροφορίες

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Iveco ιδρύθηκε το 1975 μετά τη συγχώνευση 5 εταιρειών από 3 Eυρωπαϊκές χώρες.

Η Iveco διέθετε διεθνή επαγγελματισμό από τότε που ιδρύθηκε.

Το 1975, πέντε καθιερωμένες εταιρείες από τρεις διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) αποφάσισαν να ενώσουν τις δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία.

Μέσω εξαγορών, συμμαχιών και διεθνών κοινοπραξιών, η Iveco έχει εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Σήμερα διαθέτει εργοστάσια στην Ευρώπη, την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αυστραλία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική και είναι παρούσα σε περισσότερες από 160 χώρες.

Η Iveco προσφέρει προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της επαγγελματικής μεταφοράς. Η σειρά οχημάτων της είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες και έχει ανανεωθεί πλήρως από το 2007.

Η Iveco ήταν ανέκαθεν ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας, τόσο για τους κινητήρες (ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το turbo σε όλο το φάσμα των πετρελαιοκινητήρων, η πρώτη που υιοθέτησε κινητήρες Common Rail και η πρώτη που ξεκίνησε τα οχήματα EuroV), καθώς και για τα οχήματά της (κερδίζοντας τον τίτλο Φορτηγό της Χρονιάς το 1992, το 1993 και το 2003 και το Van της Χρονιάς το 2000).

history