ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
Πληροφορίες

 Βιωσιμότητα & CNG

 

 

Η φυσική λύση για το περιβάλλον

Στο όνομα της βιωσιμότητας, το νέο Iveco Eurocargo ενισχύει τη σειρά εναλλακτικών καυσίμων του με το νέο Eurocargo Natural Power CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Ηγέτης από το 1995, με συνολικά 13.000 φορτηγά που πωλήθηκαν στην Ευρώπη, η IVECO είναι ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει μια πλήρη σειρά μοντέλων CNG για μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών.

Ελαφρά, μεσαία και βαρέα οχήματα με ελαφρύ αποτύπωμα στο περιβάλλον, τα οποία αντιπροσωπεύουν πλέον το νέο σημείο αναφοράς στη βιωσιμότητα.

Το φυσικό αέριο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο που διατίθεται στο εμπόριο: η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο αυτοκίνησης, με 3.500 εγκαταστάσεις διανομής να λειτουργούν στην Ευρώπη.

Οι εκπομπές του κινητήρα IVECO CNG χαρακτηρίζονται από μειωμένα οξείδια του Αζώτου, NOx, παντελή απουσία ενώσεων μολύβδου και αρωματικών υδρογονανθράκων και μείωση 95% των μικροσωματιδίων σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Η απόδοση αυτή είναι ήδη καλύτερη από τα στάδια B + C του πρότυπου Euro VI.

Με το CNG να κοστίζει κάτι λιγότερο από το πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη, οι πελάτες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έως και 25%.

Το νέο Eurocargo Natural Power είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις από 11 έως 16 t, με έναν εξακύλινδρο κινητήρα που προσφέρει αυξημένη ροπή 750 Nm και αυξημένη απόδοση ισχύος 204 Hp, σε συνδυασμό με ένα μηχανικό κιβώτιο 9 ταχυτήτων ή με ένα αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Τα χαρακτηριστικά του οχήματος και η ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι πανομοιότυπες με τις άλλες εκδόσεις: οι κύλινδροι τοποθετούνται δίπλα στις διαμήκεις δοκούς του σασί, έτσι δεν καταλαμβάνουν χώρο φορτίου. Μέγιστη αυτονομία 400 km.

Το νέο Eurocargo Natural Power είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο για τις μεγάλες πόλεις - οι χαμηλές εκπομπές του σημαίνουν ότι επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας και η αθόρυβη λειτουργία του (5 dB πιο αθόρυβο από το ντίζελ) το καθιστά ιδανικό για νυκτερινή εργασία.