ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πληροφορίες

 Το νέο φορτηγό Eurocargo 2015: αποτελεσματικότητα και απόδοση

 

 

Η κατανάλωση καυσίμου ντίζελ μειώνεται έως και 8%

Το νέο Iveco Eurocargo: ένα ακόμη βήμα στον δρόμο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φορτηγών.

Οι τελευταίας γενιάς κινητήρες Tector 5 και 7 χρησιμοποιούν λάδι κινητήρα χαμηλού ιξώδους που μειώνει τις τριβές, αυξάνει τις επιδόσεις και επεκτείνει τα διαστήματα συντήρησης.

Άλλα ειδικά χαρακτηριστικά έχουν εισαχθεί σε όλη τη σειρά κινητήρων. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε αποστολές υπό δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, όπου η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται από το κόστος:
- ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης ανεμιστήρα δύο ταχυτήτων ο οποίος εμπλέκεται ή απεμπλέκεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις ψύξης
- το χαρακτηριστικό EcoRoll, που εισήχθη στο κιβώτιο 12-ταχυτήτων, εκμεταλλεύεται την αδράνεια του οχήματος και αυτόματα εμπλέκει/απεμπλέκει τη νεκρά για τη μείωση της κατανάλωσης σε διάφορες καταστάσεις (π.χ. κατηφόρες)
- το EcoSwitch (διαθέσιμο σε όλα τα αυτόματα κιβώτια 6 έως 12 ταχυτήτων) επαναπρογραμματίζει τη λογική αλλαγής ταχυτήτων για τη μέγιστη απόδοση του φορτηγού. Όταν ενεργοποιείται από τον οδηγό, η λειτουργία EcoSwitch ενεργοποιεί τον περιοριστή ταχύτητας, απενεργοποιεί τη λειτουργία kick-down, και επιτρέπει μόνο την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων.

Οι νέες αυτές συσκευές (και η χρήση ενός νέου, χαμηλού ιξώδους λαδιού οπίσθιου άξονα) σημαίνει ότι το νέο Iveco Eurocargo μειώνει την κατανάλωση καυσίμου ντίζελ έως και 8% στις παραδόσεις εντός πόλεων