ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πληροφορίες

 Το νέο φορτηγό Eurocargo προστατεύει τον οδηγό και το φορτίο

 

 

Χαρακτηριστικά ασφαλείας φορτηγού Eurocargo

Το νέο φορτηγό Eurocargo προστατεύει τον οδηγό και το φορτίο: εκτός από την στιβαρότητά του, το όχημα είναι τώρα επίσης εξοπλισμένο με αερόσακο στο τιμόνι - ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Η ενεργητική ασφάλεια είναι επίσης βελτιωμένη, λόγω των νέων ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν εγκατασταθεί (ως στάνταρ), ως μέρος του συστήματος υποβοήθησης του οδηγού.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Παρεκτροπής Πορείας (LDWS) θα προειδοποιήσει τον οδηγό εάν το όχημα πραγματοποιήσει μια ανεπιθύμητη αποχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας του. Η τοποθετημένη στο παρμπρίζ κάμερα σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τη διαγράμμιση του οδοστρώματος και θα ηχήσει έναν συναγερμό εάν το όχημα αλλάξει λωρίδα χωρίς να σηματοδοτήσει ο οδηγός.

Εκτός από τον Ηλεκτρονικό Έλεγχο Ευστάθειας Οχήματος (EVSC), το Προηγμένο Σύστημα Φρένων Έκτακτης Ανάγκης (AEBS) βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται όταν αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Το σύστημα μετρά την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και υπολογίζει τον χρόνο μιας πιθανής σύγκρουσης, στη συνέχεια ενεργοποιείται ένα διπλό σύστημα προειδοποίησης πριν ενεργοποιηθούν τα φρένα.

Στην περίπτωση ενός κινούμενου εμποδίου, το σύστημα επεμβαίνει αυτόματα, μειώνοντας την ταχύτητα έως 32 km/h για την αποφυγή πρόσκρουσης. Στην περίπτωση ενός σταθερού εμποδίου, το σύστημα μπορεί να αποτρέψει και να μετριάσει την πρόσκρουση μειώνοντας την ταχύτητα κατά 10 km/h. Προειδοποίηση: το AEBS δεν εγγυάται ότι θα αποφύγετε τις συγκρούσεις και δεν μπορεί να εξαλείψει τους κινδύνους της οδήγησης χωρίς τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή.

Αυτές οι νέες συσκευές σημαίνουν ότι το νέο Eurocargo ικανοποιεί τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας με ισχύ από το Νοέμβριο του 2015 (Κανονισμός Επιτροπής EU 347/2012).

Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί. Ο Προσαρμόσιμος Περιοριστής Ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει την ταχύτητα, διατηρώντας την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί το ίδιο ραντάρ AEBS (με εμβέλεια 120 μέτρων) για να παρέμβει αυτόματα, πρώτα μειώνοντας τη ροπή, στη συνέχεια, με την ενεργοποίηση του μηχανόφρενου και, τέλος, με την ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης.

Για να βελτιωθεί η οδηγική ασφάλεια και η ορατότητα, είναι εξοπλισμένο με φώτα ημέρας LED (DRL) ως στάνταρ. Προβολείς xenon είναι επίσης διαθέσιμοι κατόπιν παραγγελίας. Τα χειριστήρια του τιμονιού για συσκευές ήχου και Bluetooth™ προάγουν την οδική ασφάλεια και επιτρέπουν στον οδηγό να συγκεντρώνει την προσοχή του στο δρόμο.