Αποτελεσματικό: Συνδυασμός μηχανόφρενου και ECAS
Πληροφορίες

Αποτελεσματικό: Συνδυασμός μηχανόφρενου και ECAS

Νέο Trakker αποτελεσματικός συνδυασμός μηχανόφρενου και ECAS

CEB: Combined Engine Brake (συνδυασμός μηχανόφρενου)

Το CEB – Συνδυασμός μηχανόφρενου είναι ένα αναβαθμισμένο μηχανόφρενο που συνδυάζει δύο επιδράσεις: αποσυμπίεση και ροπή πέδησης. Μέσω μιας βαλβίδας πεταλούδας στην πολλαπλή εξαγωγής, παράγει επαρκή αντισταθμιστική πίεσης στα αέρια της εξάτμισης ώστε να επιβραδύνει την περιστροφή του κινητήρα και να αυξήσει τη δύναμη πέδησης.

Βαλβίδα ελέγχου υπερσυμπίεσης: περισσότερη ροπή, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, υψηλή αξιοπιστία

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας ελέγχου υπερσυμπίεσης επιτρέπει υψηλή ώθηση σε χαμηλές στροφές του κινητήρα, βελτιστοποιώντας έτσι τη ροπή και την κατανάλωση καυσίμου. Όταν επιτευχθεί μέγιστη πίεση στον υπερσυμπιεστή (που αντιστοιχεί σε υψηλούς αριθμούς στροφών κινητήρα), ο κινητήρας και ο υπερσυμπιεστής πρέπει να προστατευτούν μηχανικά.

Αυτό επιτυγχάνεται από το σύστημα βαλβίδας ελέγχου υπερσυμπίεσης, το οποίο περιορίζει την πίεση στον υπερσυμπιεστή και τη διατηρεί σταθερή, επιτρέποντας τη σταδιακή έξοδο των αερίων κατευθείαν στην πολλαπλή εξαγωγής υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Υπερσυμπιεστής μεταβλητής γεωμετρίας: περισσότερη ισχύς, καμία υστέρηση υπερσυμπιεστή

Το σύστημα υπερσυμπιεστή συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση των κινητήρων και προσφέρει ισχυρή επιτάχυνση, απόδοση υδραυλικής ισχύος και υψηλή ισχύ. Επίσης, ενισχύει την οδηγική άνεση με την εξάλειψη της υστέρησης υπερσυμπιεστή, επειδή ο κινητήρας πάντοτε ανταποκρίνεται άμεσα στο σήμα από το πεντάλ του γκαζιού.

Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, ο υπερσυμπιεστής μεταβλητής γεωμετρίας προσαρμόζει την γεωμετρία του υπερσυμπιεστή στον αριθμό στροφών του κινητήρα: χάρη σε ένα σύστημα ομοαξονικής κίνησης του ρότορα, ο υπερσυμπιεστής προσαρμόζεται στον εισερχόμενο όγκο των καυσαερίων, βελτιστοποιώντας έτσι τον έλεγχο της πίεσης του υπερσυμπιεστή.

ECAS: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση

ECAS σημαίνει Electronically Controlled Air Suspension (Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενη Αερανάρτηση). Είναι ένα σύστημα το οποίο εξασφαλίζει τη μέγιστη άνεση για τον οδηγό και σταθερή γεωμετρία πλαισίου ανεξάρτητα από την ταχύτητα, το φορτίο και το είδος του δρόμου. Επιδρά επίσης στην πίεση πέδησης, η οποία εξασκείται σε αναλογία με το φορτίο των αξόνων.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQTMxZgjMeTvKSn8ht70IlnhxmC6kR0AY
http://www.iveco.com/App/Pages/Iveco-Trakker-App.aspx